Nieuw wereldrecord op de tienkamp

Afgelopen weekend heeft de Amerikaanse meerkamper Ashton Eaton het wereldrecord op de tienkamp verbroken. Het record was van Roman Sebrle en stond op 9026 punten. Eaton ging daar met ruim tien punten voorbij tot 9039.

Ashton Eaton deed dit weekend mee aan de selectiewedstrijden voor de Olympische Spelen in Amerika. De 24-jarige atleet heeft zich zes jaar geleden toegelegd op de tienkamp. Hij is vooral sterk op de loop- en springonderdelen. Als hij zijn werponderdelen weet te verbeteren is er nog veel meer mogelijk.

Zelf zegt hij dat hij nog niet op de top van zijn kunnen gepresteerd heeft. Dat belooft wat voor de Olympische Spelen. Eaton staat op scherp en dat is slecht nieuws  voor de Nederlandse  meerkamper Eelco Sintnicolaas. Hij verbeterde onlangs het Nederlandse record en kwam tot 8506 punten. Dat is nog altijd ruim 500 punten minder dan de Amerikaanse atleet afgelopen weekend verzamelende op de diverse onderdelen.

Foto: Facebook/ Dan O’Brien
Bron: De Volkskrant

Lees ook:OS: dag 6 – tienkamp
Lees ook:Goed weekend Nederlandse atletieksport
Lees ook:Eaton verwacht geen record tijdens spelen
Lees ook:Tienkamp app
Lees ook:OS: Zevenkamp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>