OS: dag 6 – tienkamp

 Vandaag betreden de atleten van de tienkamp de atletiekbaan. Twee dagen spektakel met Ashton Eaton als belangrijkste blikvanger. Hij verbrak onlangs nog het wereldrecord dat op naam stond van Roman Sebrle.

Het olympisch record is nog steeds in handen van de tsjech Sebrle.  Hij kwam in 2004 in Athene tot 8893 punten. Het nieuwe wereldrecord van Eaton staat op 9039. Als Eaton een beetje in de buurt van zijn beste prestatie komt, dan is het voor hem niet moeilijk om ook het olympisch record op zijn naam bij te schrijven.

Strijd om de tweede plaats
Het lijkt er dus een beetje op dat de eerste plaats in deze tienkamp al vaststaat. De strijd gaat dan om de tweede en derde plaats. Eelco Sintnicolaas, die in Götzis goed presteerde, staat op een vierde plaats op de seizoensranglijst. Er is dus een kansje dat hij het erepodium mag betreden. Tien onderdelen zijn er veel en er kan altijd van alles gebeuren tijdens een tienkamp.

Ook Ingmar Vos start vandaag aan de tienkamp.

Lees ook:Nieuw wereldrecord op de tienkamp
Lees ook:Tienkamp app
Lees ook:Eaton verwacht geen record tijdens spelen
Lees ook:OS: Zevenkamp
Lees ook:Wilson Chebet wint marathon Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>