Rubriek: Loopsport

Vrouwen presteren beter door bier

Runnersworld heeft onderzocht welk effect een avondje naar de kroeg heeft op de loopprestatie de dag erna. Goed nieuws voor de vrouwen: een gezellig avondje met een paar biertjes zorgt ervoor dat je het lopen langer volhoudt. Ze kunnen 22% verder lopen dan zonder het kroegbezoek.

Lees verder...

Parcours Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop is alweer een week geleden, maar toch nog even aandacht voor deze bijzondere en zware loop. Door de vele hoogteverschillen is het een pittige loop.

Lees verder...

Lopen op een eiland

Hardloopwedstrijden heb je in alle soorten en maten. De ene gaat door de straten van een stad, terwijl een andere bestaat uit heel veel rondjes om de atletiekbaan. Sommige wedstrijden vinden plaats op een unieke locatie, zoals de Tien van Tiengemeten.

Lees verder...

Plannen voor 2013 kan beginnen

Veel hardlopers werken in hun trainingen toe naar een bepaalde wedstrijd. Of dat nu de marathon van Rotterdam is of een loop over 5 kilometer bij de plaatselijke atletiekvereniging.

Lees verder...

Leg je voorbereiding vast

Over het lopen van wedstrijden is al van alles geschreven. Iedere loper weet wel een goede tip voor de ander. Om een goede race te lopen is er ook veel om rekening mee te houden: voeding, kleding, voorbereiding en dan nog onverwachte factoren zoals het weer.

Lees verder...

Verbrande lopers krijgen schadevergoeding

Hardlopen is nooit zonder gevaar. Het vindt over het algemeen plaats in de buitenruimte en de organisatie van een wedstrijd kan nu eenmaal niet alle elementen beïnvloeden. Vorig jaar raakten twee ultraloopster in Australië ernstig verbrand toen zij in een hevige bosbrand terecht kwamen.

Lees verder...

50 jaar hardlopen

Hardlopen kan verslavend werken. Veel lopers die eraan zijn begonnen, blijven als hun lijf het toelaat zo lang mogelijk hardlopen. Amby Burfoot is zo’n hardloper. Hij loopt op Thanksgiving voor de vijftigste keer de Manchester Road Race.

Lees verder...

Niet klagen over afgelaste marathon

Uit Nederland gaan ieder jaar veel hardlopers voor de ultieme ervaring naar New York om daar de marathon te lopen. Dit jaar ging de marathon daar op het laatste moment niet door vanwege dat schade die orkaan Sandy aangericht heeft in de stad. Het zou niet passen om een marathon te organiseren terwijl er nog

Lees verder...

Mogelijk EK-brons voor Kibet

Hilda Kibet werd in 2010 tijdens het Europees Kampioenschap vierde op de 10 kilometer. Deze week is bekend geworden dat de nummer twee van die race,  Inga Abitova, geschorst wordt wegens afwijkende waardes in haar bloedpaspoort.

Lees verder...

Loop der teleurstelling

Op het laatste moment ging de marathon van New York niet door. Burgemeester Bloomberg luisterde naar de hevige protesten tegen het evenement. Het zou niet kunnen om middelen in te zetten voor het organiseren van de marathon, terwijl duizenden mensen zonder water, voedsel of stroom zitten.

Lees verder...

Heuveltraining

De winter komt er weer aan, dat betekent voor veel atleten dat er meer aan conditie gedaan moet worden. En de crosswedstrijden komen er weer. In een fijne training mag een heuveltje dan ook niet ontbreken.

Lees verder...

Voorbereidingen marathon New York gaan door

Orkaan Sandy heeft een behoorlijke ravage aangericht in New York en dat  terwijl de marathon van New York over een paar dagen van start gaat. De organisatie zegt alle opties open te houden en gewoon door te gaan met de voorbereidingen.

Lees verder...

Makau ontkent dopinggebruik

De laatste tijd zijn alle ogen gericht op het dopinggebruik in de wielersport, maar ook in de hardloopwereld lijkt het te rommelen. En dan vooral in Kenia. Een documentaire van de ARD heeft aangetoond dat EPO in Kenia door veel atleten gebruikt wordt. Het zou via een winkeltje in het Hilton hotel gekocht worden.

Lees verder...

Hardlopen op de snelweg

In december gaat een deel van de A5- de Westrandweg – bij Amsterdam, open voor het verkeer. Eerder kun je al hardloper het asfalt al uittesten. Op 24 november organiseren Rijkswaterstaat en de Telegraaf samen de Westrandweg Run. Je kunt kiezen tussen de 10 kilometer en de halve marathon.

Lees verder...

Marathon schadelijk voor het hart?

Iedereen die de berichtgeving rondom marathons volgt, heeft ongetwijfeld wel eens een keer gelezen dat iemand tijdens of kort na het lopen van een lange afstand bezweken is aan hartproblemen. En nu steeds meer mensen de marathon willen lopen, is het belangrijk om te onderzoeken of deelname aan de marathon eigenlijk schadelijk is. Cardioloog Justin

Lees verder...