OS: Zevenkamp

Vandaag start de zevenkamp voor de vrouwen. Op de eerste dag werken de vrouwen vier onderdelen af: 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten en de 200 meter. Deze meerkamp voor vrouwen is een relatief jong onderdeel. Pas in 1984 konden vrouwen tijdens de Olympische Spelen voor het eerst meedoen aan de zevenkamp

Olympisch record
Nun Glinis haalde bij deze eerste zevenkamp in Los Angeles 6390 punten. Vier jaar later bracht Jackie Joyner het olympisch record tot 7291 punten. Dit record is tot op de dag van vandaag nog niet verbroken.  Dit olympisch record uit Seoul is ook het wereldrecord op deze discipline.

Jessica Ennis
De Britse Jessica Ennis is de favoriet op dit onderdeel. Zij heeft dit seizoen een beste prestatie staan van 6906 punten en lijkt daarmee een stuk sterker dan de rest. Maar meerkampers zijn ook kwetsbaar. Een blessure is snel opgelopen en een slechte prestatie op een bepaald onderdeel kan ook vervelende gevolgen voor de eindpositie hebben. De grootste concurrente voor Ennis is de Russische Tatjana Tsjernova die in 2011 nog wereldkampioen werd.

Nederlanders
Twee Nederlandse dames kwalificeerden zich voor de zevenkamp. Dafne Schippers kwam dit jaar in Götzis tot 6360 punten. En Nadine Broersen tot 6298. Het is niet te verwachten dat de dames kanshebbers zijn voor een medaille, maar zeker Schippers moet een goede meerkamp kunnen draaien.

Bron: Wikipedia, Olympic.org
Foto: Wikipedia /Erik van Leeuwen

Lees ook:OS: dag 6 – tienkamp
Lees ook:Wie wordt atleet van het jaar
Lees ook:Eretitels voor Mo Farah en Jessica Ennis
Lees ook:EK – Goede prestaties in de ochtendsessie
Lees ook:Ennis door tot Rio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>