Rubriek: Algemeen

Kandidaat vicepresidentschap Ryan liegt over marathon

Als je een marathon voltooit, kun je als loper rekenen op respect. Niet iedereen kan zomaar even ruim 42 kilometer lopen. Paul Ryan, in de race voor het Amerikaanse vicepresidentschap, moet gedacht hebben indruk te kunnen maken door net te doen alsof hij in zijn jonge jaren een begenadigd marathonloper was.

Lees verder...

Voordeel van blades

De Zuid-Afrikaanse Oscar Pistorius heeft een missie: een olympische missie. De 400 meterloper, ook wel bekend als de bladerunner, wil in Londen meedoen. √Čn hij wil af van het beeld dat zijn protheses hem voordeel bieden tijdens de 400 meter sprint.

Lees verder...

Haardloper Huzengoa

Sommige lopers blinken uit door hard werken en zijn bescheiden. Aan andere lopers kleeft een groot verhaal. Louwe Huizinga, die zijn beste tijden liep tijdens de Eerste Wereldoorlog, was een markant man. Zijn verhaal is als toneelstuk te zien op de planken in Groningen en Drenthe.

Lees verder...

Bolt in vorm

Dit weekend liep sprinter Usain Bolt zijn eerste sprint. In Kingston won hij in 9,82 seconde  met overmacht van zijn concurrenten. Michael Frater werd tweede in een tijd van 10,00 seconde.

Lees verder...

Coachlessen voor docenten

De atletiekbond op Fiji heeft een actie bedacht om de atletieksport te promoten onder de inwoners van het eiland. Docenten van basis- en middelbare scholen hebben een uitnodiging ontvangen om een cursus atletiekcoaching te volgen.

Lees verder...