Rubriek: Topatleten

Bolt wil restaurant met Ramsay

Sprinter Usain Bolt is van alle markten thuis. De afgelopen jaren heeft hij laten zien dat hij meer kan dan alleen sprinten. Nu vindt hij het tijd om zich te richten op de culinaire wereld. Hij zou graag samen met kok Gordon Ramsay een restaurant in sportthema in Londen openen.

Lees verder...

Mogelijk EK-brons voor Kibet

Hilda Kibet werd in 2010 tijdens het Europees Kampioenschap vierde op de 10 kilometer. Deze week is bekend geworden dat de nummer twee van die race,  Inga Abitova, geschorst wordt wegens afwijkende waardes in haar bloedpaspoort.

Lees verder...

Jessica Ennis komt met boek

In november verschijnt het boek UNBELIEVABLE van meerkampster Jessica Ennis. Het beschrijft hoe de atlete zover gekomen is. Hoe ze was als atleet, de wedstrijden, blessures. Eigenlijk de hele weg die Ennis afgelegd heeft vanaf het punt dat ze startte als 9-jarig meisje tot aan haar olympische medaille.

Lees verder...

Lolo Jones in de bobslee

Sporters zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, of dat nu in de eigen sport zit of erbuiten. De Amerikaanse hordenloopster Lolo Jones nam deze week plaats in de bobslee en dat pakte goed uit.

Lees verder...

Rudisha wil stadion

800 meterloper David Rudisha wil graag een stadion in zijn woonplaats Transmara. De wereldrecordhouder vindt het jammer dat er in zijn regio geen atletiekstadion is en ziet daar graag verandering in komen. Zeker omdat de Keniaanse atleten goede ambassadeurs voor het land zijn. Ze moeten daarom ondersteund worden.

Lees verder...

Mo Farah ambitieus

In een interview met de Britse krant The Telegraph laat hardloper Mo Farah weten wat zijn ambities zijn. En dan die hebben niet eens allemaal met zijn eigen loopcarrière te maken.

Lees verder...

Eretitels voor Mo Farah en Jessica Ennis

Hardloper Mo Farah en meerkampster Jessica Ennis deden het tijdens de olympische spelen ontzettend goed voor het thuispubliek. De publiekslievelingen deden waar ze voor gekomen waren en gingen met het goud naar huis. Beide atleten kunnen een extra titel toevoegen aan hun naam. De Europese Atletiekfederatie riep de twee uit tot Europese atleet van het

Lees verder...

Pistorius op de golfbaan

Schoenmaker blijf bij je leest is een uitdrukking niet op lijkt te gaan voor een aantal internationale topatleten. Usain Bolt mag binnenkort een potje mee voetballen bij Manchester United en Yohan Blake speelt graag een potje cricket. Bladerunner Oscar Pistorius maakt binnenkort zijn debuut op de golfbaan.

Lees verder...

Vakbond voor atleten

Tijdens de olympische spelen rommelde het al een beetje op twitter. Maar sinds vrijdag is er sprake van een internationale vakbond voor atleten, die voortkomt uit de Amerikaanse variant onder leiding van Sanya Richards-Ross.

Lees verder...

Ennis door tot Rio

Coach Toni Minichiello denkt dat zijn atleet Jessica Ennis nog makkelijk door kan gaan in de meerkamp tot aan de spelen in Rio de Janeiro in 2016. Ondanks haar supersnelle tijd op de horden tijdens de spelen in Londen, verwacht hij niet dat ze een overstap zal maken naar dit individuele nummer.

Lees verder...

Bolt is blij dat seizoen erop zit

Afgelopen vrijdag liep Usain Bolt zijn laatste 100 meter van het seizoen. Een olympisch jaar is altijd zwaar en Bolt is blij dat het erop zit. Hij vertelde de pers dat hij mentaal en fysiek moe is en dat hij gelopen heeft voor zijn fans.

Lees verder...