Rubriek: Baanatletiek

Ben Johnson over dopinggebruik

Op dit moment zijn alle ogen gericht op de wielerwereld, maar in de atletieksport zijn ook schandalen genoeg te noemen. Ben Johnson was de held op de sprint en leek onverslaanbaar. Helaas kwam het nieuws dat hij doping gebruikte.

Lees verder...

Pistorius achtste op lijst meest sexy man

Oscar Pistorius heeft zijn talent  op de atletiekbaan allang bewezen. De bladerunner is razendsnel op de sprintafstanden en deed zelfs mee aan de olympische spelen. Maar hij wordt ook gezien als sexy man.

Lees verder...

Indiase atlete is man

Eerder dit jaar ontstond er in de Indiase media de nodige ophef toen een vrouw aangifte van verkrachting deed tegen de atlete Pinki Pramanik. De atlete zou een man zijn.

Lees verder...

Jessica Ennis komt met boek

In november verschijnt het boek UNBELIEVABLE van meerkampster Jessica Ennis. Het beschrijft hoe de atlete zover gekomen is. Hoe ze was als atleet, de wedstrijden, blessures. Eigenlijk de hele weg die Ennis afgelegd heeft vanaf het punt dat ze startte als 9-jarig meisje tot aan haar olympische medaille.

Lees verder...

Lolo Jones in de bobslee

Sporters zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, of dat nu in de eigen sport zit of erbuiten. De Amerikaanse hordenloopster Lolo Jones nam deze week plaats in de bobslee en dat pakte goed uit.

Lees verder...

Rudisha wil stadion

800 meterloper David Rudisha wil graag een stadion in zijn woonplaats Transmara. De wereldrecordhouder vindt het jammer dat er in zijn regio geen atletiekstadion is en ziet daar graag verandering in komen. Zeker omdat de Keniaanse atleten goede ambassadeurs voor het land zijn. Ze moeten daarom ondersteund worden.

Lees verder...

Vertrouwen in EK 2016

In 2016 vindt het EK atletiek plaats in Amsterdam. Het is in hetzelfde jaar als de spelen in Rio de Janeiro. Dit zou wel eens een lastige factor kunnen zijn, omdat atleten zich vooral op de spelen richten en minder op het EK. Afgelopen weekend bleek uit een evaluatie van het evenement dit jaar in

Lees verder...

Sprintregels

Iedere sport kent officiële regels, maar er zijn ook altijd ongeschreven regels. Op Velominati werden onlangs de regels voor wielrenners gepubliceerd. En grappig geschreven overzicht waar een kern van waarheid inzit. Lee Ness waagde zich aan de regels voor sprinters.

Lees verder...

Eretitels voor Mo Farah en Jessica Ennis

Hardloper Mo Farah en meerkampster Jessica Ennis deden het tijdens de olympische spelen ontzettend goed voor het thuispubliek. De publiekslievelingen deden waar ze voor gekomen waren en gingen met het goud naar huis. Beide atleten kunnen een extra titel toevoegen aan hun naam. De Europese Atletiekfederatie riep de twee uit tot Europese atleet van het

Lees verder...

Ennis door tot Rio

Coach Toni Minichiello denkt dat zijn atleet Jessica Ennis nog makkelijk door kan gaan in de meerkamp tot aan de spelen in Rio de Janeiro in 2016. Ondanks haar supersnelle tijd op de horden tijdens de spelen in Londen, verwacht hij niet dat ze een overstap zal maken naar dit individuele nummer.

Lees verder...

Pupillencompetitie nieuwe stijl

De pupillencompetitie bestaat al tientallen jaren. De jongste atleten doen twee technische nummers, een sprint en ze kunnen meedoen aan een lang loopnummer. Afgelopen weekend is bij A.V. Weert getest met een nieuwe vorm van pupillencompetitie. De meer serieuze onderdelen worden afgewisseld met speelse nummers, die uiteraard nog steeds aansluiten bij de atletieksport.

Lees verder...

Mooi filmpje paralympics

De Paralympics zitten er alweer een tijdje op. Toch nog even een prachtig filmpje. Het is van het Canadese paralympische comité. Het laat prachtig zien door welke fases een atleet moet voordat hij een topsporter kan worden.

Lees verder...