Goed weekend Nederlandse atletieksport

Afgelopen Pinksterweekend scheen het zonnetje volop. Dit deed de Nederlandse atleten kennelijk goed. Veel Nederlandse toppers maakten in binnen- en buitenland indruk. Zo liep Robert Lathouwers, na veel blessureleed, een uitstekende 800 meter tijdens de FBK-games. Eerder won hij daar de race. Dit jaar werd hij vijfde in een persoonlijk record van 1.44,61. Deze tijd  leverde hem een ticket naar Londen op.

Eelco Sintnicolaas imponeerde in Götzis op de tienkamp. Hij verbrak het Nederlands record en ging over de grens van 8500 punten. Hij verbeterde zich op een flink aantal onderdelen, waaronder het hoogspringen. Als deze opmars doorzet, kan hij zelfs beginnen te dromen van een medaille.

Andere atleten die afgelopen weekend een olympisch ticket verdienden zijn: Churandy Martina (100 meter), Dafne Schippers (200 meter en meerkamp) en Nadine Broersen (meerkamp).

 

Lees ook:Nieuw wereldrecord op de tienkamp
Lees ook:OS: Zevenkamp
Lees ook:OS: dag 6 – tienkamp
Lees ook:Nederlands succes op WK dubbele meerkamp
Lees ook:Graadmeter zomerseizoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>