Rubriek: Overig

Gangnam Style

Gangnam Style is zo’n kneiter die je inmiddels bijna niet meer kunt horen. Er zijn ontelbare filmpjes gemaakt waarin anderen het maffe dansje van Psy kopiëren. Usain Bolt is – getuige onderstaand filmpje – ook in staat om te dansen op deze hit.

Lees verder...

Lopen voor Serious Request

Ieder jaar sluiten drie dj’s van 3FM zich op in een glazen huis om samen met het Rode Kruis geld op te halen. Door het hele land ontstaan initiatieven om mee te doen en zo een steentje bij te dragen. Dit jaar wordt er geld ingezameld om babysterfte terug te dringen. Hieronder een overzichtje van

Lees verder...

Vrouwen presteren beter door bier

Runnersworld heeft onderzocht welk effect een avondje naar de kroeg heeft op de loopprestatie de dag erna. Goed nieuws voor de vrouwen: een gezellig avondje met een paar biertjes zorgt ervoor dat je het lopen langer volhoudt. Ze kunnen 22% verder lopen dan zonder het kroegbezoek.

Lees verder...

100 jaar IAAF

IAAF bestaat dit jaar 100 jaar. En dat is het afgelopen weekend gevierd in Barcelona. Veel atleten waren aanwezig om dit te vieren, ook oud-atleten die veel bijgedragen hebben aan de huidige technieken, zoals Dick Fosburry. De NOS maakte een item over de sterren van weleer.

Lees verder...

Flessengooier moet voorkomen

Tijdens de olympische finale 100 meter voor de mannen is er een fles op de baan gegooid. De man die voor deze actie gearresteerd is moet op 3 januari voorkomen. Onder andere voor het uiten van bedreigingen en ordeverstoring.

Lees verder...

Wordt Mo Farah de nieuwe Superstar?

In Nederland zijn de shows waar bekende en minder bekende Nederlanders tegen elkaar uitkomen niet meer weg te denken.  Op Kerstavond komt de BBC met een show waarin bekende Britse sporters strijden om de titel Superstar.

Lees verder...

Minder vrouwen in rolstoel marathons

Onderzoekers hebben gekeken naar de resultaten van de Oita International Wheelchair Marathon tussen 1983 en 2011. Ze deden dit om te onderzoeken of er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen die deelnemen en hoe zich dit verhoudt tussen deelnemers aan een marathon die wel kunnen lopen.

Lees verder...

Loop der teleurstelling

Op het laatste moment ging de marathon van New York niet door. Burgemeester Bloomberg luisterde naar de hevige protesten tegen het evenement. Het zou niet kunnen om middelen in te zetten voor het organiseren van de marathon, terwijl duizenden mensen zonder water, voedsel of stroom zitten.

Lees verder...

Discussiëren over atletiek

Atletiek is natuurlijk een mooie sport om te beoefenen of te bekijken. Maar je kunt er natuurlijk ook over praten. Er is een speciale Facebookgroep waar je kunt discussiëren over verschillende onderwerpen.

Lees verder...

Eriksson nieuwe coach Groot-Brittannië

De Nederlandse coach van de Britse atleten Charles van Commenee gaf na de Olympische Spelen aan dat het tijd werd voor een opvolger. Vandaag is bekend gemaakt dat Peter Eriksson hem op zal volgen.

Lees verder...

Jessica Ennis komt met boek

In november verschijnt het boek UNBELIEVABLE van meerkampster Jessica Ennis. Het beschrijft hoe de atlete zover gekomen is. Hoe ze was als atleet, de wedstrijden, blessures. Eigenlijk de hele weg die Ennis afgelegd heeft vanaf het punt dat ze startte als 9-jarig meisje tot aan haar olympische medaille.

Lees verder...

Wintertijdchallenge

Komend weekend schakelen we weer over naar wintertijd. Dat betekent dat we een uurtje over hebben dit weekend. Tijdens de Wintertijdchallenge kun je dit uur gebruiken om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte.

Lees verder...

Zijn hardlopers lelijk?

Marijn de Vries, profwielrenster, is tijdens haar rondjes fietsen tot een opmerkelijke conclusie gekomen: hardlopers zijn lelijk. In haar column voor HP/De tijd generaliseert ze en beschrijft ze de gemiddelde hardloper als een rood aangelopen zwoegende massa lellend mens. Niet fraai om naar te kijken.

Lees verder...

Bied op camera gebruikt door Bolt

Na de winst op de 200 meter tijdens de olympische spelen pakte Bolt de camera van de Zweedse fotograaf Jimmy Wixtröm. Hij maakte foto’s van de andere Jamaicaanse sprinters en van het enthousiaste publiek. Deze camera, met zijn naam erin gekrast met een schroevendraaier, is nu te koop op Ebay.

Lees verder...

Voorbereiden op Rio

De spelen in Londen zijn nog maar net achter de rug, maar er zijn genoeg topsporters die hun blik al voorzichtig op Rio de Janeiro richten. Dat betekent dat ze nog vier jaar topsport moeten bedrijven en allerminst nu al zeker zijn van een olympisch startbewijs in 2016. Hoe doe je dat?

Lees verder...