In Nederland mag iedere atleet die voldoet aan de limiet ook meedoen aan de Olympische Spelen. In andere landen is dat wel eens anders. Zo zijn er in Kenia veel gegadigden op de marathon. In Groot Brittannië zijn er aardig wat vrouwen die een goede 800 meter in de benen hebben. Tot ieders verbazing is er gekozen om slechts één atlete te selecteren voor de Olympische 800 meter: de jonge Lynsey Sharp.

Sharp werd vorige week nog tweede op het EK in Helsinki. Met een indrukwekkende eindsprint liep zij op de laatste 100 meter nog een aantal atleten voorbij om zo onverwacht tweede te worden. Ze mag dan een zilveren medaille gewonnen hebben, ze is op papier zeker niet de snelste atlete uit Groot Brittannië.

De andere 800 meter loopster begrijpen de keuze voor Sharp. Ze presteerde goed op het EK en won bovendien de Britse trials. Het punt is dat vier andere loopsters binnen de A-limiet gelopen hebben en dat zij niet mee mogen doen aan de Spelen. Dat er gekozen is om slechts één loopster mee te laten doen is voor de Britse atleten niet te begrijpen, zeker omdat de Spelen dit jaar in eigen land zijn. Sharp, die tijdens het EK een persoonlijk record liep, voldoet overigens niet aan de A-limiet. Er zijn dus vier snellere atletes die de Spelen vanaf de bank moeten volgen.

Hoofdcoach Charles van Commenee vertelt aan de BBC dat het geen makkelijke beslissing was. Er zou zes uur vergaderd zijn, waarvan twee over de 800 meter voor vrouwen. Er is gekozen voor de atlete die op dat moment het meest in vorm is.

Emma Jackson is tegen het besluit in beroep gegaan. Zij wordt hierin ondersteund door Kelly Holmes die in 2004 het Olympisch goud won op de 800 én 1500 meter. Jackson heeft voldaan aan de limiet. Zij heeft door een blessure aan haar ribben tijdens de trials niet goed kunnen presteren. Verder is Jackson in een prima vorm en zou ze, gezien haar eerdere prestaties, zelfs kans maken op een finaleplaats in Londen.

Foto: Twitter/ Lynsey Sharp

Lees ook:Van Luijk jaagt op limiet Spelen
Lees ook:Hak niet in de buurt van limiet
Lees ook:Bolt in vorm
Lees ook:OS: Zevenkamp
Lees ook:Voetblessure voor Paula Radcliffe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>