Van Luijk jaagt op limiet Spelen

Tijdens het indoorseizoen heeft hij zich weinig laten zien en ook nu het outdoorseizoen begonnen is lijkt Patrick van Luijk, eerder geplaagd door een blessure, nog niet op topsnelheid. Toch kijkt hij samen met de Atletiekunie vooruit naar de Spelen in Londen.

Dat hij naar de Spelen gaat is nog niet zeker. Hij moet de limieten op zowel de 100 als de 200 meter nog lopen. De sprinter wist zich al te plaatsen voor het EK in Helsinki. Maar eerst komt hij komend weekend uit op het NK. Rond het middag uur twitterde hij dat hij daar klaar voor is.

@PatrickvLuijk: Laatste training gedaan voor t NK. Straks ff behandeln bij Mark en dan #ready

Het NK vormt voor Patrick van Luijk één van de kansen voor het lopen van de olympische limiet. Als het dan niet lukt, gokt hij op het EK. Daarna wordt het een beetje krap, maar zijn manager zal er alles aan doen om te zorgen dat hij voor 8 juli de limiet ergens loopt.

In Londen wil hij op zowel de 100 meter als de 200 meter sprint uitkomen. Vier jaar geleden was Van Luijk er ook al bij. En hijhoopt er over vier jaar in Rio nog steeds te staan als atleet. Dat zijn mooie dromen, maar vooralsnog moet er eerst aan de spelen van dit jaar gewerkt worden. Dus: Go Patrick!

Foto: Wikimedia/ Piet Wijker

Lees ook:Van Luijk aast op limiet 200 meter
Lees ook:Hak niet in de buurt van limiet
Lees ook:Nederlandse atleten klaar voor de spelen
Lees ook:Doe een niceguypose en win
Lees ook:EK- Martina en Van Luijk naar finale 200 meter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Van Luijk jaagt op limiet Spelen

  1. Mirjam Auteur

    Update: Tijdens het NK zou Patrick van Luijk een poging wagen de limieten te lopen. Op de finaledag raakte hij tijdens het warmlopen geblesseerd en kwam verder niet meer in actie op de twee sprinter.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>