Te veel Keniaanse favorieten

In Nederland woedt de discussie over het wel of niet toelaten van marathonlopers aan de olympische selectie die net te langzaam gelopen hebben. In Kenia hebben ze een heel ander probleem met de marathonselectie. Er mogen slechts drie lopers meedoen, terwijl er veel goede marathonlopers zijn, die een kans op winst maken.

De Keniaase atletiekbond stond voor een lastige keuze. Makau is de huidige wereldrecordhouder met een tijd van 2.03.38. Afgelopen zondag viel hij uit bij de marathon van Londen. Een reden voor de Keniaanse atletiekbond om hem buiten de selectie te houden. Wilson Kipsang, Abel Kirui en Moses Mosop zullen Kenia vertegenwoordigen op de marathon.

Zou het niet zo moeten zijn, dat iemand die het wereldrecord heeft op de marathon een ereplekje verdient op de Olympische Spelen? Zeker als dat record nog maar een jaar oud is en de loper nog steeds in vorm.  Het zou zeker een extra kanshebber, en daarmee meer spanning, toevoegen voor een titanenstrijd op de marathon. Een gemiste kans van de atletiekbond in Kenia?

Foto: Snappa 2006

Lees ook:Makau dacht ticket op zak te hebben
Lees ook:OS: dag 10 – marathon mannen
Lees ook:Marathon schadelijk voor het hart?
Lees ook:
Lees ook:Extreme marathons

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>