Extreme marathons

Sommige hardlopers hebben de marathonrondes in Nederland wel gezien en gaan op zoek naar uitdagingen buiten de landsgrenzen. De marathon van New York is een populaire bestemming voor de marathonreiziger. Er zijn ook extreme varianten die veel meer vergen van de hardloper. Zo werd vorige maand een marathon gelopen op de Noordpool. Slecht 40 deelnemers konden mee doen aan deze extreme wedstrijd bij 26 graden onder nul.


Voor marathonlopers die niet van de kou houden, zijn er genoeg alternatieven voor het lopen van ruim 42 kilometer op een mooie locatie. Heb je bijvoorbeeld sterke beenspieren, dan is de Jungfrau Marathon in Zwitserland misschien een mooie uitdaging.

En voor de liefhebbers van meer exotische oorden is er de marathon van Honolulu.

Is het nodig om een marathon op een bijzondere plek te lopen of is de marathon van Rotterdam bijzonder genoeg? Waar liep jij ooit je mooiste marathon?

Lees ook:Te veel Keniaanse favorieten
Lees ook:Magie van de marathon
Lees ook:Rennend de Euromast op
Lees ook:Kandidaat vicepresidentschap Ryan liegt over marathon
Lees ook:Hardlopen in de hitte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>