Leg je voorbereiding vast

Over het lopen van wedstrijden is al van alles geschreven. Iedere loper weet wel een goede tip voor de ander. Om een goede race te lopen is er ook veel om rekening mee te houden: voeding, kleding, voorbereiding en dan nog onverwachte factoren zoals het weer.

Sommige tips kunnen heel handig zijn. Zoals de tip van Runnersworld: hou in aanloop op een wedstrijd alle feiten bij. Schrijf in de week voor jouw grote moment alle kleine dingetjes op. Wat at je, hoe laat, wanneer ging je slapen, welke training heb je gedaan enzovoorts. Als je dat bij alle wedstrijden doet, krijg je een goed overzicht en kun je de gegevens gebruiken om je prestatie te verbeteren.

Draag tijdens de wedstrijd bijvoorbeeld geen kleding die nieuw is. Niks zo vervelend als een shirt dat ineens begint te schuren of een pet die eigenlijk te strak zit of steeds van je hoofd glijdt. Een fijne wedstrijd begint met een goede voorbereiding op alle vlakken.

Kijk achteraf ook naar wat goed en minder goed ging. Zo heb je verbeterpunten voor een volgende keer. Misschien moet je oefenen met drinken onderweg of werkt het voor jou goed om al een paar dagen van tevoren eenĀ  tas met de juiste spullen in te pakken. Zo heb je op de dag van de wedstrijd niet de stress dat je al je spullen nog op moet zoeken.

Foto: Flickr/Dru Bloomfield

Lees ook:Hoe voorkom je shin splints?
Lees ook:Test wat voor loper je bent
Lees ook:Hardlopen in de hitte
Lees ook:Lopen op een eiland
Lees ook:Bedrijfsloop – gezond of niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>