Bedrijfsloop – gezond of niet?

Sporten is gezond en de werkgever doet er verstandig aan om het te stimuleren. Steeds vaker hoor je dat werknemers deels op kosten van de baas lid kunnen worden van een sport- of fitnessclub. De hardloopsport speelt hier handig op in met  de organisatie van bedrijfslopen, zoals in Purmerend.

 

Gezellig met de collega’s verschijn je aan de start van een loopevenement. Het is niet alleen gezellig, maar ook nog eens gezond. Maar is dat echt zo? Zorgt het bedrijf er bijvoorbeeld ook voor dat de werknemer met een goede voorbereiding aan de start staat?

Zo is de afstand van de business run in Purmerend 8 EM. Dat is ruim 12 kilometer. Een ongeoefende man of vrouw die vooral op kantoor zit, loopt dat niet zomaar. En eenmaal begonnen aan de race is afhaken geen optie. Je wilt niet onderdoen voor de collega.

Het is de vraag in hoeverre dit soort lopen de gezondheid van de werknemer stimuleert. Voor je het weet is iemand maanden geblesseerd door kramp, die overbelasting bleek te zijn.

Wat vind jij? Is het promoten van de loopsport door middel van speciale bedrijfslopen een goed idee? Of is de kans op vervelende blessures te groot?

Foto: Stuart Grout

Lees ook:Lopers leven langer
Lees ook:11 atleten naar paralympics
Lees ook:Rode bieten zorgen voor snelheid
Lees ook:Voeding en hardlopen
Lees ook:Vergeet niet te drinken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>