Sprintregels

Iedere sport kent officiële regels, maar er zijn ook altijd ongeschreven regels. Op Velominati werden onlangs de regels voor wielrenners gepubliceerd. En grappig geschreven overzicht waar een kern van waarheid inzit. Lee Ness waagde zich aan de regels voor sprinters.

Ze zijn veel minder uitgebreid en eigenlijk ook een stuk minder grappig dan de wielerregels. Maar toch zitten er een aantal waarheden tussen. Iedereen denkt altijd dat sprinters lui zijn. En volgens de regels moeten sprinters dat beeld ook zo houden. Ondanks alle uren training en het afzien.

Een ander grappig element dat Ness in zijn regels meegenomen heeft is het verschil tussen een sprinter en een hardloper, of jogger zoals hij het noemt. Iedereen die niet sprint, jogt. Zelfs als je Mo Farah heet.

De regels zijn niet heel uitgebreid. Wie weet er nog meer ongeschreven regels voor een sprinter? Ik geeft een voorzetje: als je slecht uit je blok komt en ziet dat de rest bij je wegloopt, grijp naar je hamstring en verlaat hevig hinkend de baan. Of laat voor de start van een wedstrijd zien wie je bent. Kijk hiervoor goed naar het gedrag van dieren die op het punt staan om hun prooi aan te vallen of indruk op de vrouwtjes te maken. Klop op je borst of loop heen en weer over de baan alsof je een panter bent. Niemand hoeft te zien dat je eigenlijk niet zo goed in vorm bent. Image is everything.

Nu jullie!

Foto: Flickr/W warby

Lees ook:Marathon schadelijk voor het hart?
Lees ook:Twijfels over estafetteploeg
Lees ook:Atletiek voor autistische kinderen
Lees ook:Slavernij zorgt voor sprintsuccessen
Lees ook:Uit de oude doos – 100 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>