Atletiek voor autistische kinderen

Atletiek is een individuele sport en daarom goed geschikt voor kinderen die het minder goed in een team doen. Dit kan zijn doordat ze snel afgeleid zijn of doordat ze minder goed in staat zijn sociale contacten aan te gaan.

Iedere trainer heeft vast wel eens een kind in de groep gehad met bijvoorbeeld ADHD, PDD-NOS, autisme of het syndroom van down. Deze kinderen hebben in de groep een beetje extra aandacht nodig (of juist helemaal niet). Het is in ieder geval belangrijk dat iedereen aan sport kan doen en dat verenigingen iedereen die mee kan doen lekker mee laat trainen op zijn of haar niveau.

Er zijn zelfs verenigingen die speciale groepen inrichten op kinderen met autisme, zoals inĀ  Rhenen en Wageningen (gezamenlijke groep) en Alphen a/d Rijn.

Foto: Tobyotter

Lees ook:Marathon schadelijk voor het hart?
Lees ook:Wat drink jij?
Lees ook:Twijfels over estafetteploeg
Lees ook:National running day
Lees ook:Mo Farah ambitieus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Atletiek voor autistische kinderen

  1. Harry

    In de Volkskrant staat vandaag ook een interessant artikel over autistische kinderen en sport/voetbal.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>