Felix olympisch sportvrouw van het jaar

Het Amerikaanse olympisch comité heeft sprintster Allyson Felix gisteren uitgeroepen tot olympisch sportvrouw van het jaar. Deze eretitel ging bij de mannen naar Michael Phelps.

De voorzitter van het comité, Scott Blackmun, roemde de sporters om hun uitstekende prestaties tijdens de olympische spelen en noemde de sporters een voorbeeld voor alle Amerikanen. Allyson Felix won drie gouden medailles. Op de 200 meter en met de estafetteteams op de 4×100 en 4x 400 meter. Op de 4×100 verbeterde de vier Amerikaanse vrouwen het wereldrecord.

Raymond Martin kreeg de titel paralympisch sporter van het jaar. Deze 18-jarige won goud in alle onderdelen waar hij in zijn rolstoel aan meedeed in Londen. Hij kwam maar liefst op vier onderdelen uit: 100, 200, 400 en 800 meter.

Foto: Wikipedia / Erik van Leeuwen

Lees ook:Wie wordt atleet van het jaar
Lees ook:OS: Dag 4 – 200 meter vrouwen
Lees ook:Wordt Mo Farah de nieuwe Superstar?
Lees ook:Nieuw wereldrecord op de tienkamp
Lees ook:De geheimen van het olympisch dorp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>