OS: Dag 4 – 200 meter vrouwen

De eerste ronde van de 200 meter staat vanavond op het programma. Spektakel zit er vaak nog niet in zo’n eerste ronde. Toch is al te zien welke atletes in vorm zijn.


Allyson Felix
De te kloppen vrouw op deze dubbele sprint is zonder enige twijfel de Amerikaanse Allyson Felix. Met haar soepele sprintstijl lijkt zij met gemak de ene na de andere race te winnen. Dit seizoen loopt zij sneller dan de concurrentie. In 2004 en 2008 werd zij tweede achter de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown. Driemaal is scheepsrecht zou je zeggen.

Nederlanders
Amerika en Jamaica domineren de sprintnummers, maar ook Nederland heeft wel eens een sprintkampioene gehad. Fanny Blankers-Koen won in 1948 en in 1952 werd bertha Brouwer tweede. De verwachting is niet dat er dit jaar een Nederlandse olympische kampioene bijkomt. Dafne Schippers is in staat een goede 200 meter te lopen, maar het is de vraag of zij snel genoeg is voor een olympische finale. Zeker omdat zij al een zevenkamp in de benen heeft.

Foto: Wikipedia/Erik van Leeuwen

Lees ook:Felix olympisch sportvrouw van het jaar
Lees ook:Wie wordt atleet van het jaar
Lees ook:Kleiner budget voor FBK games
Lees ook:WJK: Meerkampers Braun en Dekker gaan goed
Lees ook:OS: dag 7 – 4×100 meter vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>