Wie wordt atleet van het jaar

Ieder jaar reikt IAAF de award uit voor de beste atleet van het jaar bij de mannen en vrouwen. Deze week werd de shortlist bekend.


Vrouwen
Bij de vrouwen is zevenkampster Jessica Ennis één van de genomineerden. Zij won de olympische zevenkamp. Allyson Felix, die tijdens de olympische spelen met twee gouden medailles naar huis ging, is de tweede genomineerde. Felix won zowel de 200 meter als de 4×400 meter. De derde atlete is kogelstootster Valerie Adams uit Nieuw Zeeland.

Mannen
Usain Bolt is één van de genomineerden bij de mannen. Het zal geen verbazing wekken dat deze sprinter één van de kanshebbers is voor de award. David Rudisha, 800 meter loper, is de tweede man op de lijst. Hij verbeterde dit jaar het wereldrecord op de 800 meter. De derde man is hordenloper Aries Merritt. Ook hij verbrak in 2012 het wereldrecord.

Wie wint er?
Op 24 november wordt de award uitgereikt. Wie denk jij dat deze gaat winnen? Kiest het comité voor de meest voor de hand liggende man: Usain Bolt en voor blikvanger van de Spelen: Jessica Ennis. Of hebben de outsiders net zoveel kans? Laat weten wie jij denkt dat het wordt.

Vorig jaar gingen de awards naar Usain Bolt en Sally Pearson.

Foto: Flickrr/ Ianpatterson99

Lees ook:Felix olympisch sportvrouw van het jaar
Lees ook:OS: Zevenkamp
Lees ook:Eretitels voor Mo Farah en Jessica Ennis
Lees ook:Ennis door tot Rio
Lees ook:Van 10.6 naar 9.58 sec in 100 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>