De geheimen van het olympisch dorp

Al jaren gaan de wildste verhalen over het olympisch dorp. Stop een groep jonge en bijzonder fitte mensen bij elkaar en de hormonen zullen vrij spel krijgen. Londen heeft de gratis condooms al in enorme hoeveelheden klaargelegd.

Af en toe licht een sporter een tipje van de sluier op. Toch lijkt tot nu toe te gelden what happens in the olympic village stays in the olympic village. En dat is ook prima. Het moet voor sporters geweldig zijn om zich te kunnen laten gaan zonder dat ze het risico lopen een verslaggever of fotograaf tegen het lijf te lopen. Bekende sporters en dat geldt zeker voor de olympische, zijn het uithangbord voor hun sport.

Dit jaar zou het allemaal wel eens anders kunnen verlopen. Veel sporters gebruiken Twitter om de buitenwereld op de hoogte te houden van hun belevenissen. En dat zijn vaak commentaren die op het moment zelf naar buiten gebracht worden. Als de sporter een paar uur de tijd heeft en pas daarna een journalist spreekt, zal hij of zij zich misschien wat genuanceerder uitdrukken.

 

De afgelopen dagen arriveerden de eerste sporters in het olympische dorp en dat leidde al tot opmerkingen en enkele foto’s op Twitter. De bedden zouden bijvoorbeeld te klein zijn en de Amerikaanse hordeloper Kerron Clement klaagde over het vervoer van het vliegveld naar het olympisch dorp. Hij twitterde het volgende:

Athletes are sleepy, hungry and need to pee. Could we get to the Olympic Village please.”

en

Um, so we’ve been lost on the road for 4hrs. Not a good first impression London.

 

Voor de organisatie is het in ieder geval lastiger om klachten van sporters buiten de media te houden. Zij moeten reageren op opmerkingen die zo de wereld ingeslingerd zijn. Er zijn landen die het gebruik van social media door hun sporters enigszins aan banden gelegd hebben. Zo wordt de Britse atleten aangeraden goed na te denken voordat zij iets schrijven.

Het is nu afwachten of de sporters een kijkje geven in het leven in het olympisch dorp of dat zij ervoor kiezen de mythe in stand te houden. Er zijn in ieder geval sporters, zoals de Nederlandse hockeyster Margot van Effen die er bewust voor kiest om Twitter even te laten voor wat het is.

Finally off to London!! Geen tweets meer vanaf nu focus. we zijn te volgen via @oranjehockey #ziningoud #olympicvillage

 

Foto: Twitter/Sander de Wijn

Lees ook:Nederlandse atleten klaar voor de spelen
Lees ook:Olympisch dorp geopend
Lees ook:Regels in Londen: geen tenten en doping
Lees ook:Felix olympisch sportvrouw van het jaar
Lees ook:Som en Sedoc raken baan kwijt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>