Is Indiase atlete een man?

Pinky Pramanik, een voormalig 400 meter loopster uit India, is door een vrouw aangeklaagd en vervolgens gearresteerd. De klacht luidt dat ze eigenlijk een man is en de vrouw verkracht zou hebben. Een zogenaamde gendertest moet uitsluitsel bieden over de sekse van Pramanik

Pramanik won medailles tijdens Aziatische kampioenschappen en tijdens de Commonwealth Games in 2006. Als Pramanik echt een man blijkt te zijn, dan zal ze haar medailles in moeten leveren.

Geruchten
De media, vooral de Indiase, zijn massaal op het verhaal gedoken  en anonieme quotes zijn in alle artikelen te vinden. Zo zou de atlete zich vreemd gedragen hebben als ze met een teamlid op een kamer moest slapen.

De atlete zou bovendien personen die tijdens haar atletiekcarrière de medische testen deden, hebben omgekocht. Zo kon verborgen blijven dat ze eigenlijk een man is.  Andere media schrijven dat uit testen gebleken is dat ze inderdaad een man is. Deze berichten zijn vals, omdat de test op dat moment nog niet uitgevoerd was. Gisteren is de atlete onderzocht en de resultaten gingen in een verzegelde envelop naar de rechtbank.

De waarheid in dit verhaal moet dus nog boven water komen. De voormalig atlete is in ieder geval haar baan bij de spoorwegen kwijt. Dat is een standaardprocedure voor werknemers die in aanraking komen met politie of justitie. Pinky Prramanik zal veertien dagen vastgehouden worden.

Lees ook:Indiase atlete is man
Lees ook:Michelle Jenneke populairste hordenloopster
Lees ook:Voetblessure voor Paula Radcliffe
Lees ook:Merlene Ottey in actie op EK
Lees ook:Jessica Ennis komt met boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>