Eerste Urbanathlon geen succes

Gisteren ging in Nederland de eerste Urbanathlon van start. Een grote hindernisrace door de stad Amsterdam. Net voor de start moest het parcours ingekort worden omdat het te gevaarlijk zou zijn.

Op Twitter schrijven mensen dat het ze niet tevreden zijn over de organisatie van het evenement. Onder andere de Volkskrant schrijft dat mensen stopten omdat het door het inkorten van het parcours

 

 

Het is op deze manier natuurlijk niet te zeggen of de race met de volledige lengte beter verlopen zou zijn. Het blijft natuurlijk zo dat het bij moeilijke hindernissen een beetje stokt als iedereen er min of meer tegelijk over wil. Er is zelfs al een petitie gestart door iemand die vindt dat de organisatie zich niet aan de afspraak gehouden heeft en de deelnemers daarom een deel van het startgeld terug moet geven.

Eerlijk is eerlijk. Het idee is superleuk en dan is het jammer dat het evenement zo afgebrand wordt op social media en in veel traditionele media. Geef ze volgend jaar nog een kans. Hier kunnen ze van leren. Misschien dat de mensen die dit jaar meededen het volgende keer aan zich voorbij laten gaan, maar ik weet zeker dat er genoeg andere hardlopers en andere sportievelingen staan te trappelen om stuk te gaan op een uitdagend parcours. Dus: volgend jaar beter.

Lees ook:Hardlopen voor de stoere man/vrouw
Lees ook:Rock and run
Lees ook:Voorbereidingen marathon New York gaan door
Lees ook:Loop der teleurstelling
Lees ook:Parcours Zevenheuvelenloop

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerste Urbanathlon geen succes

  1. Mirjam Auteur

    UPDATE: De organisatie heeft laten weten dat deelnemers geen geld terug krijgen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>