‘Boycot het EK voetbal niet’

Jarenlang gold Sergej Boebka als een fenomenaal atleet op het onderdeel polsstokhoogspringen. Keer op keer stelde hij zijn eigen wereldrecord bij. Tegenwoordig is hij lid van het IOC en vanuit die rol spreekt hij zich uit over de situatie in Oekraïne.

Verschillende politiek leiders, onder andere de Franse Hollande en de Duitse bondskanselier Merkel hebben aangegeven geen bezoek te brengen aan het EK voetbal vanwege de situatie rondom Timosjenko. De oud-premier zou mishandelt zijn door cipiers in de gevangenis waar zij verblijft. De meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat ook Nederlandse politici het evenement moeten overslaan.

Boebka’s mening
Oud-polsstokker Boebka erkent dat er het nodige mis is in zijn land. Tegelijkertijd vindt hij dat sport en politieke belangen los van elkaar moeten staan. Een boycot van het EK door de politiek vindt hij dan ook te ver gaan.  Bij sport hoort het volgens Boebka vooral om het plezier van de sporters en de fans te gaan.

Foto: Wikipedia/Eckhard Pecher
Bron:  Trouw

Lees ook:Gebrselassie mikt op Rio
Lees ook:Rock and run
Lees ook:Voorbereidingen marathon New York gaan door
Lees ook:Atlete uit Saoedi Arabië mag meedoen
Lees ook:Indiase atlete is man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>