Atlete uit Saoedi Arabië mag meedoen

Nooit eerder zond Saoedi Arabië vrouwen naar de olympische spelen. Dit jaar komen twee sportsters uit voor dit land. Sarah Attar zal starten op de 800 meter. En Wojdan Ali Seraj Abdulrahim Shahrkhani komt uit bij het judoën.

De twee vrouwen zijn door het IOC uitgenodigd om deel te nemen aan de spelen. Zij hebben beide niet voldaan aan eisen die gesteld zijn aan deelname. Het is niet te verwachten dat de 800 meter loopster hoge ogen zal gooien tijdens het toernooi. Haar beste tijd op deze afstand is 2.40 minuten.

Mannen en vrouwen in alle teams
Saoedie Arabië is het allerlaatste land dat vrouwen toelaat in hun olympisch team. Dit betekent dat alle deelnemende landen uitkomen met mannelijke en vrouwelijke sporters.

Pas op het laatste  moment stemde Saoedië Arabië in met de deelname van de twee vrouwen. Het is niet duidelijk wat het IOC heeft moeten doen om het land van gedachten te laten veranderen. Het is in ieder geval een overwinning voor alle vrouwen in het land die, stiekem, aan sport doen.

Foto: Wikipedia / Keepscases
Bron: CBC

Lees ook:Lobby voor gelijkheid vrouwen
Lees ook:Zuid Soedanees wil naar spelen
Lees ook:EK – Mo Farah wint, Licht zevende
Lees ook:
Lees ook:Nog een keer goud en zilver

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>