Starten met lopen na de zomer

Nederland staat nu nog in het teken van het EK voetbal, maar dat is straks weer afgelopen. Daarna gaat iedereen op vakantie en voor je het weet is het september. De agenda is ineens leeg. Een mooi  moment om te starten met hardlopen, vinden de instructeurs van iRun.


iRun
Het klinkt als hardlopen met je iPhone of iets dergelijks, maar dat is iRun niet.
Het is een clinic die bestaat uit 6 trainingen onder leiding van een instructeur. Naast hardlopen worden er ook diverse oefeningen  gedaan.

Geïnteresseerden betalen 50 euro voor zes trainingen en veel extra’s, zoals schema’s en een leuk t-shirt.

Start to run
iRun is niet de enige manier om onder begeleiding in een groep te starten met hardlopen. Via de Atletiekunie wordt het programma Start to Run aangeboden. Ook een korte introductie op het lopen. 6 weken voor 40 euro. Daarna is het vaak mogelijk om door te stromen naar een andere groep.

Zelf starten
Op internet zijn genoeg schema’s te vinden voor de beginnende loper. Met of zonder begeleidende stem en muziek voor op je mp3-speler of iPhone. Het vergt discipline om in je eentje een schema te volgen. Maar als je dat kunt, is het een prima manier om hard te lopen.

Het nadeel van alleen beginnen met hardlopen is dat er niemand kijkt naar jouw houding. Begin je in een groep met een begeleider dan doe je ook oefeningen die jouw spieren versterken en de begeleider kan jou tips over jouw houding geven. Dit kan ervoor zorgen dat blessures voorkomen worden.

Een ander voordeel van lopen met een groep is dat je sneller  geneigd bent om te gaan als je even geen zin hebt. Eenmaal met de training gestart, blijkt het toch lekker om te lopen. In een groep kun je een loopmaatje vinden, die buiten de trainingstijden een rondje met je meeloopt. Dat is wel zo gezellig.

Foto: Smith_cl

Lees ook:Hardloopapps
Lees ook:Starten met hardlopen – online schema’s
Lees ook:Wellness en hardlopen
Lees ook:Vergeet niet te drinken
Lees ook:ADV: Run this town. Game on, World!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>