Hardloopapps

Er zijn hardloopapps in alle soorten en maten. Een overzichtje van de bestgewaardeerde gratis hardloopapps.

Micoach
Na een aantal korte vragen kun je beginnen met je miCoach trainingsprogramma. Je kunt zelf kiezen welke stem jou door jouw trainingssessies heen loodst, bijvoorbeeld meerkampster Jessica Ennis of tennisser Andy Murray. Via de GPS van je iPhone houdt de app jouw vorderingen, snelheid en afstanden bij. De prestaties zijn bij te houden op de website van Micoach. Deze app heeft ook iets extra’s, naast hardloopschema’s zijn er ook oefeningen beschikbaar voor een volledig trainingsprogramma. Om het lopen aangenamer te maken, is de mogelijkheid ingebouwd om eigen playlists toe te voegen. Het is niet heel makkelijk om uit te vinden hoe je precies schema’s op je telefoon krijgt om meer dan de sample oefeningen te kunnen doen. De app is niet beschikbaar in het Nederlands.

Runtastic
Een app met zo’n naam moet hardlopen bijna wel leuker maken. Aanmelden gaat via Facebook of met behulp van het eigen mailadres. Het is dan ook mogelijk om jouw loopjes te delen met Facebookvrienden. De app is gratis te downloaden, maar als je een schema aan de app wilt toevoegen, dan moet je daarvoor betalen. En dat is niet goedkoop. Een beginnersschema met 3 trainingen voor zes weken lang kost €14,99 euro. Als je de app alleen als GPS gebruikt dan is het prima, maar voor meer mogelijkheden moet je dus betalen.

Nike+ Running
Ook de hardloopapp van Nike werkt samen met Facebook. Je kunt een aantal zaken naar eigen wens instellen. Zo is er de mogelijkheid om jouw powersong toe te voegen. Op een zwaar punt in jouw training knalt dat liedje door jouw koptelefoon als oppepper. Er zitten ook een aantal andere grappige features in. Als je het begin van jouw loopje aanmeldt bij Facebook dan krijg je tijdens jouw training applaus zodra iemand jouw posting liked. Een nadeel van deze app is de nauwkeurigheid. Je kunt aangeven dat je een aantal minuten wilt gaan lopen, maar dat gaat per vijf minuten. Als je bijvoorbeeld zelf een schema volgt waarbij je misschien 22 minuten moet lopen, dan kun je dat niet instellen in deze app. Hetzelfde geldt voor het aantal kilometers, dat gaat per 250 meter. Maar het applaus onderweg maakt wel een hoop goed.

Map my run
Inloggen kan via allerlei verschillende sociale websites, zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. De app doet precies wat de naam belooft: het bijhouden van de route en afstand tijdens het hardlopen. De app houdt netjes de eerder gelopen routes bij. Wie geen fratsen wil, kan prima uit de voeten met deze simpele app.

Runkeeper
Misschien wel één van de populairste hardloopapps is Runkeeper. Deze app wordt trouwens ook vaak gebruikt door fietsers. Door aan te melden met Facebook kan er makkelijk gestart worden. Wie update naar Runkeeper Elite kan de thuisblijvers zelfs live mee laten kijken op de route. Een overzichtelijke app die jouw trainingsrondjes bijhoudt en die je vervolgens kunt delen via Facebook. Je kunt zelf doelen toevoegen aan de app, bijvoorbeeld hoeveel kilometers je binnen een maand wilt rennen.

Lees ook:Daag vrienden en vreemden uit
Lees ook:Starten met hardlopen – online schema’s
Lees ook:Voeding en hardlopen
Lees ook:Schoenen voor goed doel
Lees ook:Hardlopen op de snelweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>