Starten met hardlopen – online schema’s

De vakantie kan zorgen voor goede voornemens, zoals meer sporten of starten met hardlopen. Het luie vakantiegevoel er weer een beetje aflopen. Je kunt je dan aansluiten bij een hardloopgroep of atletiekvereniging, maar als je zelf de nodige discipline hebt, kun je het ook zelf proberen. Online zijn er genoeg schema’s te vinden om zelf te starten.


Rennen met Evy
Wie wat aanmoediging kan gebruiken onderweg, kiest voor Rennen met Evy.  De Belgische presentatrice Evy Gruyaert stelde een aanstekelijk loopprogramma voor beginners samen. Via audiobestanden laat zij weten wat er nog gelopen moet worden. Tussendoor trakteert ze de loper op fijne muziekjes. Ze helpt je op deze manier door de moeizame eerste trainingen heen. Je kunt zelfs doorstromen naar het programma voor wat meer gevorderde lopers.

Dutchrunners
Je kunt je ook aansluiten bij Dutchrunners.nl. Het is te zien als een online hardloopgroep. Na aanmelding – en betaling- kun je professionele schema’s downloaden voor op je mp3-speler. Renate Wennemars, presentatrice én vrouw van de bekende schaatser, loodst jou door het schema. Je kunt beginnen met trainen voor 5 kilometer, maar langere afstanden zijn ook mogelijk. Dutchrunners biedt de leden ook een leuke app. Deze app houdt jouw prestaties bij en er is de mogelijkheid om jouw loopjes te delen via social media.

Zonder geluid of muziek
Zelf starten met lopen hoeft niet door middel van een mp3-programma. Er zijn ook genoeg websites waar goede schema’s te vinden zijn, zoals Hardloopschema.nl, Runinfo.nl, Runnersweb.nl of Run2day. Je krijgt met zulke papieren schema’s onderweg geen aanmoedigingen, maar dat hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn. Je hebt met deze schema’s natuurlijk altijd de mogelijkheid om je eigen playlist op jouw mp3-speler te zetten.

Foto: Flickr/Ed Yourdon

Lees ook:Starten met lopen na de zomer
Lees ook:Hardloopapps
Lees ook:colofon
Lees ook:Marathon voor cliniclowns
Lees ook:Einde olympische droom Som en Hak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>