OS: dag 9 – hoogspringen vrouwen

Het hoogspringen bij de vrouwen belooft een interessante strijd te worden. In 2008 versloeg de Belgische Tia Hellebaut de favoriete Blanca Vlasic. De laatste is geblesseerd en kan daarom niet deelnemen aan de spelen. De tweede is na het beëindigen van haar atletiekcarrière toch weer gaan springen en is redelijk in vorm.

De concurrentie heeft natuurlijk ook niet stilgezeten. De nummer drie van 2008 Chicherova is dit jaar al over 2.03 meter gesprongen. Maar de Amerikanen Lowe en Barrett steken ook in goede vorm. Ook de andere Russinnen springen in de buurt van de twee meter.

Laten we hopen dat het Engelse weer niet toeslaat en dat het een wedstrijd wordt zonder regen. Dan ontvouwt zich ongetwijfeld een mooie strijd tussen de Amerikanen en de Russen. De kans is groot dat de oude heerser op dit onderdeel, Hellebaut, dit jaar naast het podium plaats moet nemen.

Foto: Wikipedia/ Erik van Leeuwen

Lees ook:OS: Dag 1 – Kogel
Lees ook:Vlašić of Hellebaut
Lees ook:Strijd op 100 meter sprint
Lees ook:Mooiweerlopers
Lees ook:22 deelnemers Helsinki

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>