OS: Dag 1 – Kogel

Op de eerste olympische dag voor de atletiek zijn er gelijk twee medailles te verdelen. De vrouwen starten op de 10.000 meter in een finaleserie. Geen Nederlandse deelneemsters op dit onderdeel. Ook de kogelstoters kunnen vandaag al een medaille verdienen.

 Op kogel zijn alle Nederlandse ogen uiteraard gericht op Rutger Smith, die in juni tijdens het EK nog tweede werd met een stoot van 20,55 meter.

Sterke Amerikanen
Het is te verwachten dat de Amerikanen die onderdeel zullen domineren. Zij hebben een aantal sterke kandidaten voor de eerste drie plaatsen. Christian Cantwell voert de wereldranglijst aan en werd in 2008 al tweede. Reese Hoffa kwam ook al tot 22,00 meter dit seizoen en is daarmee ook een goede kandidaat voor de gouden plak. Hij kwam twee keer eerder uit op de olympische spelen maar tot nu toe zonder resultaat.  Ook Europa heeft een aantal sterke werpers. Tomasz Majewski kwam dit seizoen tot 21,60 en was de winnaar van de spelen in 2008. De Duitser David Storl is ook een deelnemer om rekening mee te houden. Het belooft in ieder geval een interessante strijd te worden.

Rutger Smith
In het sterke veld lijkt Rutger Smith niet echt een kanshebber  Hij zal zijn beste jaarprestatie flink moeten verbeteren om mee te doen in de strijd om het eremetaal of om een plek in de finale te bemachtigen. Maar niks is in dit geval onmogelijk, want de beste jaarprestaties van de deelnemers aan dit onderdeel ontlopen elkaar niet veel.  Eén keer de kogel goed raken en hij zit erbij! En goed raken betekent in dit geval in de buurt stoten van zijn persoonlijk record  van 21,62 meter.

Foto: Wikipedia / Erik van Leeuwen

Lees ook:OS: dag 9 – hoogspringen vrouwen
Lees ook:EK – Zilver voor Rutger Smith
Lees ook:OS: dag 6 – tienkamp
Lees ook:EK – Goede prestaties in de ochtendsessie
Lees ook:Wie kan er een medaille winnen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>