Strijd op 100 meter sprint

Vorige week sprintte Usain Bolt op de 100 meter naar een tijd van 9.82. Hij gaat daarmee aan in vorm te zijn. Maar hij is niet de enige sprinter die dik onder de 9 seconde loopt op dit moment. Het belooft een spannende race te worden tijdens de Olympische Spelen.

Niet lang na de race van Bolt, meldde landgenoot Yohan Blake zich met 9,84. Niet sneller dan de publiekslieveling, maar gevaarlijk dicht in de buurt.

Tijdens de Diamond League in Doha liep Ameriaan Justin Gatlin 9,87. Hij ziet zichzelf als serieuze kandidaat voor de titelstrijd in Londen.

Wie wordt het? Houden de sprinters zich nog in? Hebben we na één wedstrijd genoeg gezien of verbaast Bolt vriend en vijand tijdens een volgende wedstrijd met een tijd in de buurt van zijn wereldrecord? We kunnen niet anders dan afwachten en dromen van een spannende finale in augustus. Het duurt nog lang en zeker bij sprinters liggen blessures (en valse starts) op de loer.

 

 

Foto: Facebook

Lees ook:Extreme marathons
Lees ook:Twijfels over estafetteploeg
Lees ook:OS: dag 2 -100 meter sprint
Lees ook:Bied op camera gebruikt door Bolt
Lees ook:Reis naar EK winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>