Van Luijk aast op limiet 200 meter

Sprinter Patrick van Luijk komt tijdens het EK mogelijk niet in actie op de 100 meter en de 4×100 meter estafette. Door blessures is het Van Luijk nog niet gelukt om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op de 200 meter maakt hij de meeste kans om de limiet te lopen.

In een interview met RTV Rijnmond  laat hij weten dat hij veel vertrouwen heeft in zijn prestaties. Het lopen van de limiet heeft zijn prioriteit. Als zijn lichaam het toelaat ziet hij ook mogelijkheden voor het Nederlandse estafetteteam. Zijn bijdrage is daarbij niet per se nodig. Er zijn genoeg snelle mannen in de ploeg, zoals Churandy Martina.

Van Luijk geeft toe dat hij conditioneel niet sterk is op dit moment. Toch loopt hij naar eigen zeggen in wedstrijden erg hard. Hij hoopt dan ook hoog te eindigen in de klassering op de 200 meter tijdens het EK. Hij ziet zichzelf terug in de finale. Een podiumplek verwacht hij niet.

Hij baalt wel van alle blessurepech die hij dit seizoen heeft. Aan opgeven denkt hij niet. Met alle mensen in zijn omgeving lukt het hem om zich over de tegenslagen heen te zetten.

Foto: SZwerink

Lees ook:Van Luijk jaagt op limiet Spelen
Lees ook:EK- Martina en Van Luijk naar finale 200 meter
Lees ook:Goud voor Martina, Van Luijk zilver
Lees ook:Hak niet in de buurt van limiet
Lees ook:Gebrselassie mikt op Rio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>