Goud voor Martina, Van Luijk zilver

Negen Nederlanders startten gisteravond aan de finale van hun onderdeel. Churandy Martina en Patrick van Luijk wisten hun finale af te sluiten met een podium plaats: goud voor Martina en zilver voor Van Luijk op de 200 meter. Een prachtige prestatie. En het komt niet vaak voor de Nederlanders medailles winnen op de sprint tijdens een groot toernooi. Ook mooi voor Rotterdam Atletiek, waar beide sprinters lid zijn.

Eerder op de avond kwamen ook Dafne Schippers en Jamile Samuel in actie op de 200 meter. Alle ogen waren op Schippers gericht. In de voorrondes liep ze sterk. Helaas werden de benen op het laatste stuk zwaar en eindigde de atlete op een vijfde plaats. Nog voor Samuel die zesde werd.

Erik Cadée en Rutger Smith hadden zich met slechts één worp geplaatst voor de finale van het discuswerpen. Cadée weet niet tot de 65 meter van de voorronde te komen en mag daardoor de laatste drie worpen niet meer meedoen. Smith staat dan achtste en mag nog drie keer werpen. Hij verbetert zich nog wel en klimt op naar de vierde plaats.

Op de tien kilometer starten maar liefst drie Nederlandse lopers: Ronald Schröer, Abdi Nageeye en Khalid Choukoud. Als het tempo omhoog gaat, valt de groep snel uiteen en blijft uiteindelijk een kopgroep over van 8 mannen. Choukoud is de enige Nederlander die stand kan houden in deze groep. Pas in de laatste 200 meter moet hij de snellere lopers laten gaan. Hij eindigt op een mooie zevende plaats. Nageeye wordt dertiende en Schröer achttiende.