Rutherford blikt terug op spelen

Verspringer Greg Rutherford was een onverwachte winnaar op zijn onderdeel bij de olympische spelen in Londen. Geen enkele kenner had hem op zijn lijstje als kanshebber voor de gouden plak. Toch won hij.


Rutherford vertelt aan de Daily Mail over zijn magische avond. Hij had als Brit het voordeel dat het stadion iedere keer ‘explodeerde’ als hij plaats nam op de aanloop. Zelf was hij er ook op gebrand om te winnen, wat uiteindelijk ook lukte. Er was vreugde, maar hij zag ook mensen huilen. Sowieso was het een gouden avond voor het Britse team. Mo Farah en Jessica Ennis wonnen die avond ook een gouden medaille.

De verspringer heeft altijd hard getraind, maar zijn deelname aan Beijing was een keerpunt. Vanaf dat moment ging hij beter presteren en kon hij opbrengen om nog vier jaar hard te trainen. Zelf denkt hij dat zijn rode haar hem gevormd heeft. Doordat hij er altijd mee gepest werd, is hij in staat om zich net wat meer in te spannen om zich te bewijzen.  Met succes. De gouden plak levert hem ook een soort sterrenstatus op. Rutherford wordt gevraagd op feesten, de catwalk en voor commercials. Zoals voor het grappige filmpje van Buba walks. Een organisatie die zich inzet voor wandelen en gezondheid.

Foto: Flickr/anonlinegreenworld

Lees ook:Raadsels rond vorm Philips Idowu
Lees ook:Vlašić of Hellebaut
Lees ook:Voetblessure voor Paula Radcliffe
Lees ook:EK – Zilver voor Rutger Smith
Lees ook:Geen Caroline Klüft op de spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>