Einde olympische droom Som en Hak

Bram Som en Yvonne Hak zijn er dit weekend niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de olympische spelen in Londen. Beide lopers kwamen zo’n twee seconden tekort. Er is nu geen mogelijkheid meer om alsnog aan de limiet te voldoen.

Volgens de Volkskrant zou dit wel eens het einde van de carrière van Bram Som kunnen zijn. Eerder deze week kreeg hij te horen dat Defensie stopt met hun programma voor topsporters. Zonder deze ondersteuning kan Bram Som zich niet meer voor zijn sport inzetten voor de sport zoals hij zou willen.

Yvonne Hak, die tot de topselectie voor Londen behoort, heeft dit jaar veel problemen met een blessure en haar gezondheid gehad. Zij hoeft zich volgens de Volkskrant minder zorgen te maken over een carrière omdat ze in het laatste jaar van haar geneeskundeopleiding zit. De atlete zal daar zelf heel anders over denken. Zij had haar zinnen gezet op deelname aan de olympische spelen. En dat gaat nu helaas niet door.

Foto: Wikipedia/Erik van Leeuwen

Lees ook:Som en Sedoc raken baan kwijt
Lees ook:Hak niet in de buurt van limiet
Lees ook:Merlene Ottey in actie op EK
Lees ook:Yvonne Hak over limieten
Lees ook:Voordeel van blades

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>