NR voor Churandy Martina

Tijdens de Diamond League in New York heeft sprinter Churandy Martina het Nederlands record op de 200 meter verbeterd. Hij kwam tot een tijd van 19.94 sec.  Vanaf 2001 stond het op naam van Troy Douglas met 20.19 sec.

Een verbetering van het Nederlands record is natuurlijk al een prima prestatie, maar zijn tijd is ook nog eens de tweede seizoenstijd. Alleen de Jamaicaan Yohan Blake liep dit seizoen harder dan de tijd  van Martina.

Het is te hopen dat Martina deze vorm vast weet te houden. Tijdens de Spelen in 2008 pakte hij de zilveren plak op de 200 meter. Deze moest hij inleveren, nadat geconstateerd werd dat hij in de bocht niet in zijn eigen baan bleef, maar een paar keer buiten de lijn stapte. In 2008 kwam Martina nog uit voor de Nederlandse Antillen. Deze Spelen sprint hij in  het Nederlandse tenue.

Foto: Wikipedia / Erik van Leeuwen

Lees ook:Aantal deelnemers Olympische Spelen op zes
Lees ook:Goed weekend Nederlandse atletieksport
Lees ook:Nog een keer goud en zilver
Lees ook:EK- Martina en Van Luijk naar finale 200 meter
Lees ook:22 deelnemers Helsinki

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>