Bondscoach blij met paralympisch resultaat

Guido Bonsen, coach van de paralympische atleten, laat via de Atletiekunie weten dat de Nederlandse medailleoogst zijn verwachtingen ruim oversteeg. Hij hoopte op één medaille meer dan vorige keer, maar hij kreeg drie extra’s medailles ten opzichte van de spelen in Beijing. De Nederlandse atleten sleepten op de atletiekbaan maar liefst zeven medailles in de wacht.

 De meest opvallende atlete is Marlou van Rhijn. Nog maar anderhalf jaar bezig als sprinter op twee blades en nu al goed voor een tweede plaats op de 100 meter en goud op de 200 meter sprint. En dat ook nog in een wereldrecordtijd. In de Volkskrant staat vandaag dat zij nu al uitkijkt naar de spelen in Rio de Janeiro. Ze hoopt dat haar Franse concurrente Marie-Amelie le Fur er dan ook weer bij is. De jonge Nederlandse sprintster houdt wel van een goede competitie.

Bonsen vindt het goed dat Nederland nu een rolmodel  heeft voor atletiek, want volgens hem is dat de aller-, aller-, allergaafste sport.

De winnaars op een rijtje:
Amy Siemons (twee keer zilver – 100 en 200 meter T34)
Desiree Vranken (brons 200 meter T34)
Marlou van Rhijn (goud en zilver – 100 en 200 meter T44)
Ronald Hertog (brons – speer f44)
Kenny van Weeghel (zilver 200 meter T54)

Voor wie het nog niet gezien heeft: de gouden race van Marlou van Rhijn

Lees ook:11 atleten naar paralympics
Lees ook:Zilver en brons op paralympics
Lees ook:Nog een keer goud en zilver
Lees ook:Laatste dag EK
Lees ook:Eretitels voor Mo Farah en Jessica Ennis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>