Eretitels voor Mo Farah en Jessica Ennis

Hardloper Mo Farah en meerkampster Jessica Ennis deden het tijdens de olympische spelen ontzettend goed voor het thuispubliek. De publiekslievelingen deden waar ze voor gekomen waren en gingen met het goud naar huis. Beide atleten kunnen een extra titel toevoegen aan hun naam. De Europese Atletiekfederatie riep de twee uit tot Europese atleet van het jaar.

Mo Farah is vorig jaar ook al gekozen als Europees atleet van het jaar. De afgelopen jaren presteerde loper (5 en 10 km) uitzonderlijk met Europese, wereld en nu ook twee olympische titel. De Nederlandse sprinter Churandy Martina was ook genomineerd. Hij won dit jaar twee gouden plakken tijdens het EK. Hij kwam tot een zevende plaats op deze erelijst.

Bij de vrouwen ging de titel naar Jessica Ennis die de olympische meerkamp op haar naam schreef. Haar score tijdens de spelen is de vijfde prestatie op de wereldranglijst allertijden.

De twee awards voor veelbelovend talent gingen naar de Tsjechische sprinter Pavel Maslák (400 meter) en de Zweedse polsstokhoogspringster Angelica Bengtsson. In 2007 werd Jessica Ennis nog gezien als aanstormend talent. Die titel heeft ze inmiddels meer dan waargemaakt.

Fans, een panel van experts, media en de leden van de atletiekfederatie zelf mochten hun stem uitbrengen.

Foto: Flickr/ Ed Clayton

Lees ook:Jessica Ennis komt met boek
Lees ook:Wie wordt atleet van het jaar
Lees ook:Ennis door tot Rio
Lees ook:EK – Mo Farah wint, Licht zevende
Lees ook:Kampioenschap in Pakistan gevaarlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>