Lolo Jones in de bobslee

Sporters zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, of dat nu in de eigen sport zit of erbuiten. De Amerikaanse hordenloopster Lolo Jones nam deze week plaats in de bobslee en dat pakte goed uit.

Bobsleecoach Todd Hays nodigde een aantal Olympiërs uit om deel te nemen aan de bobsleetrials. In eerste instantie om hun ervaringen met topsport en de olympische spelen te delen met de bobsleeërs. Lolo Jones werd uiteindelijke tweede in de trials en dat betekent dat ze misschien wel mee mag doen aan de World Cups.

Jones laat het allemaal een beetje over zich heen komen en zegt dat ze in korte tijd probeert alles te leren.

In Nederland maakte Judith Vis ook al eens de overstap van de horden naar de bobslee. Coaches zien ze graag komen, omdat de baanatleten snel en explosief zijn. Ideale eigenschappen voor een bobsleeër, want er kan veel winst behaalt worden in de eerste meters waarin de slee in beweging gebracht wordt.

Foto: Wikipedia/KDsanders

Lees ook:Ennis door tot Rio
Lees ook:Jones over periode in gevangenis
Lees ook:Hordelopen is best lastig
Lees ook:Kibet twaalfde op seizoenslijst
Lees ook:OS: Dag 5 – 110 meter horden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>