Mo Farah ambitieus

In een interview met de Britse krant The Telegraph laat hardloper Mo Farah weten wat zijn ambities zijn. En dan die hebben niet eens allemaal met zijn eigen loopcarrière te maken.

Hij zegt dat hij de Britse Kenenisa Bekele wil worden. Hij richt zich daarbij voornamelijk op de 5 en 10 kilometer, maar sluit ook nog niet uit dat hij dit voorjaar start tijdens de marathon van Londen. Door gemotiveerd te blijven, denkt hij grote prestaties te kunnen blijven leveren.

Zijn andere ambitie heeft meer te maken met het feit dat hij vader is. Uit een onderzoek kwam naar voren dat in de toekomst Britse kinderen steeds minder zullen bewegen met alle gevolgen van dien. Farah wil zich graag inzetten om daar wat aan te doen, want hij vindt het ernstig dat als het zo door gaat de levensverwachting van zijn kinderen vijf jaar korter zou zijn.
Foto: Flickr/Tab59

Lees ook:Gebaar voor Mo Farah
Lees ook:EK – Mo Farah wint, Licht zevende
Lees ook:Wordt Mo Farah de nieuwe Superstar?
Lees ook:Minder vrouwen in rolstoel marathons
Lees ook:Atletiek voor autistische kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>