Vakbond voor atleten

Tijdens de olympische spelen rommelde het al een beetje op twitter. Maar sinds vrijdag is er sprake van een internationale vakbond voor atleten, die voortkomt uit de Amerikaanse variant onder leiding van Sanya Richards-Ross.

In veel sporten kunnen de toppers goed leven van sponsorinkomsten, maar in de atletieksport is dat zeker niet het geval. Veel atleten hebben meerdere banen om hun sport te kunnen beleven. De zogenaamde regel 40 viel dan ook verkeerd bij veel atleten. Door deze regel mochten zij geen reclame maken voor merken die niet aan de spelen verbonden waren. Op deze manier liepen atleten inkomsten mis en dat moet veranderen.

Richards-Ross vertelt aan ESPN dat  ze op deze manier een lans wil breken voor de generaties die er nog aankomen. De vakbond denkt dat de veranderingen die zij graag zien niet alleen beter zijn voor de individuele atleten, maar ook voor de sport als geheel. Richards-Ross heeft van dichtbij gezien wat een vakbond kan betekenen voor sporters. Haar man is een bekende cornerback in het American Football waar een vakbond al veel betekend heeft.

Het publiek hoeft overigens niet te vrezen voor een leeg stadion vanwege stakende atleten. Sporten staat voorop, alleen sommige regels moeten beter, zodat de atletieksport professioneler wordt. Inmiddels hebben veel bekende atleten zich aangesloten bij de vakbond: Usain Bolt, Yohan Blake, Bernard Lagat en de Nederlandse Churandy Martina. En nu maar hopen dat ze echt wat kunnen betekenen voor alle sporters die nu bezig zijn een carrière op te bouwen als topatleet.

Foto: Wikipedia /Citizen59

Lees ook:Coachlessen voor docenten
Lees ook:Regels in Londen: geen tenten en doping
Lees ook:Vasten tijdens de spelen
Lees ook:Slavernij zorgt voor sprintsuccessen
Lees ook:Zuid Soedanees wil naar spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>