Bolt gunt Blake wildcard

Sprinter Usain Bolt was aangewezen voor de wildcard op de 100 meter sprint tijdens het WK in 2013 in Moskou. Hij heeft zijn wildcard aan concurrent Yohan Blake gegeven.


Volgens Bolt heeft Blake meer recht op de wildcard. Hij is de regerend wereldkampioen op de 100 meter sprint en moet daarom sowieso aan de start verschijnen. Blake had tijdens de vorige wereldkampioenschappen geen concurrentie van Bolt, die zichzelf door een valse start uitschakelde.  Bolt kan ook nog meedoen aan de 100 meter sprint, maar hij moet tijdens trials bewijzen dat hij goed genoeg is. Met zijn staat van dienst moet dat geen probleem zijn.

Ieder land mag per onderdeel één atleet aanwijzen voor een wildcard. Het is nog niet duidelijk wie de Jamaicaanse wildcard voor de 200 meter krijgt. Zowel Usain Bolt als Nickel Ashmeade komen ervoor in aanmerking. Bolt omdat hij de regerend wereldkampioen is en Ashmeade omdat hij dit jaar de Diamond League op zijn naam schreef. De Jamaicaanse atletiekbond moet een keuze maken. Ook hier geldt dat via trials alsnog een plek in de wk-selectie bemachtigd kan worden.

Foto: Nick J Webb
Bron: Volkskrant

Lees ook:Atleten gokken op Yohan Blake
Lees ook:Bolt in vorm
Lees ook:Van 10.6 naar 9.58 sec in 100 jaar
Lees ook:Bied op camera gebruikt door Bolt
Lees ook:OS: dag 2 -100 meter sprint

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bolt gunt Blake wildcard

  1. NL ingelicht

    Prachtig en sportief gebaar

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>