Docu over dopinggebruik Ben Johnson

Tijdens de olympische spelen in 1988 werd sprinter Ben Johnson eerste op de 100 meter sprint. Kort daarna werd hij betrapt op het gebruik van doping. In de documentaire ‘De vuile sprint van ’88‘ zijn de acht finalisten aan het woord.


Het laat zien dat veel atleten in die tijd middelen gebruikten om beter te presteren. Zij zorgden er allemaal voor dat ze op tijd stopten met het gebruik ervan. In die tijd werd nog niet het hele jaar door gecontroleerd.  Het laat de opkomst en ondergang zien van een sprinter in de tijd van anabole steroïde en enorme spierbundels op de sprint.

Lees ook:Gezondheid toeschouwers neemt af
Lees ook:Ben Johnson over dopinggebruik
Lees ook:Lemaitre slaat 100 meter mogelijk over
Lees ook:Bolt in vorm
Lees ook:Geschiedenis van de tijdwaarneming

1 Reacties // Reageer

One thought on “Docu over dopinggebruik Ben Johnson

  1. Ruud

    Grappig nu pas dit bericht wat al 5 weken oud is !

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>