EK – 800 meter – Kupers en Lathouwers door naar halve finale

Op deze eerste dag van het EK gaat het vooral om het halen van volgende rondes. Dat geldt ook voor Robert Lathouwers en Thijmen Kupers. Op een zeer natte baan gingen zij van start in de hoop zich te plaatsen voor de halve finales.

Kupers startte in de eerste serie. De eerste ronde liep hij sterk op een tweede plaats. Pas de laatste honderd meter, op het moment dat het tempo omhoog gaat, lukt het hem niet meer om zijn positie te handhaven. Kupers eindigt op een zesde plaats met een tijd van 1.47.69 minuten. Deze tijd is genoeg voor Kupers om door te gaan als één van de tijdsnelsten.

Van Robert Lathouwers wordt verwacht dat hij zich in ieder geval voor een  volgende ronde zal plaatsen. In zijn serie, nummer 5, heeft hij dit jaar tot nu toe de snelste tijd gelopen. In een redelijk langzame serie, eindigt hij dan ook overtuigend als eerste in 1.48.00 minuten.

Thijmen Kupers achter de Britse winnaar in zijn serie

Ochtendsessie
Tijdens de ochtendsessie plaatste Rutger Smith zich met gemak voor de finale van het kogelstoten. Meerkamper Pelle Rietveld heeft zijn tienkamp afgebroken met een blessure.

Lees ook:EK – Lathouwers naar finale 800 meter
Lees ook:EK – Finale 800 meter – Lathouwers zesde
Lees ook:WJK: Meerkampers Braun en Dekker gaan goed
Lees ook:OS: Dag 4 – 800 meter mannen
Lees ook:EK – Schippers en Samuel door naar finale 200 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>