Chambers naar psycholoog

De mannen van de sprint lijken allemaal harde macho’s. De gespierde sprinters op het koningsnummer van de atletiek lijken altijd onbewogen. Toch gaat de topsport hen niet in de koude kleren zitten. Chambers zocht hulp voor het mentale gedeelte dat bij de sport komt kijken.

 

De Britse atleet kan deze vorm van ondersteuning goed gebruiken. In 2003 werd de atleet geschorst wegens doping.Het olympische comité van zijn land besloot dat hij daardoor nooit meer mee mocht doen aan de Olympische Spelen. Een zwaar besluit.

Nu, negen jaar later, is er een einde gekomen aan deze ban. Van hogerhand is besloten dat een dergelijke uitsluiting niet rechtmatig is. Dwain Chambers zegt dat hij zich niet extatisch voelt door deze beslissing, maar eerder uitgeput. De psycholoog helpt hem om te gaan met zijn gevoelens. Hopelijk is hij op tijd mentaal en lichamelijk fit voor de strijd met zijn grote rivaal Usain Bolt. Om zover te komen, moet de Brit nog wel heel hard trainen.

Bron: UKPA
Foto: Albarinm

Lees ook:Voetblessure voor Paula Radcliffe
Lees ook:Opgeven is geen optie
Lees ook:Eretitels voor Mo Farah en Jessica Ennis
Lees ook:Gebrselassie in vorm
Lees ook:Einde olympische droom Som en Hak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>