Rennen met robotmaatje

In het Exertion Games Lab van de RMIT universiteit in Melbourne houden onderzoekers zich bezig met de vraag hoe een robot kan functioneren als loopmaatje. Het is de bedoeling dat de vliegende robot de hardloper motiveert tijdens zijn rondje.

Robots worden al voor allerhande functionele toepassingen gebruikt, zoals bijvoorbeeld grasmaaien of stofzuigen. De onderzoekers zijn benieuwd of een robot ook in een meer menselijke rol gebruikt kan worden.

Hardlopen is een bezigheid die goed alleen kan, maar een partner kan motiverend werken. Vanuit die gedachten is de Joggobot ontworpen. Het is een vliegende robot, die een stukje voor de loper uitvliegt. De hardloper draagt een speciaal T-shirt dat in contact staat met Joggobot. Bij beweging komt de robot in actie.

De onderzoekers zijn er nog niet uit wat de ideale Joggobot is. Moet hij voor de loper uitvliegen, wat ie nu doet. Of is het juist fijner als hij net als een hond naast te hardloper blijft. Het is een leuk idee en eenn object dat meevliegt kan weer op een andere manier motiveren dan een stem uit een smartphone of mp3-speler.

Lees ook:Marathon op slippers
Lees ook:Test wat voor loper je bent
Lees ook:Sprinten voor dummies
Lees ook:Mooiweerlopers
Lees ook:Hartcontrole tijdens marathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>