Eriksson nieuwe coach Groot-Brittannië

De Nederlandse coach van de Britse atleten Charles van Commenee gaf na de Olympische Spelen aan dat het tijd werd voor een opvolger. Vandaag is bekend gemaakt dat Peter Eriksson hem op zal volgen.

Eriksson boekte dit jaar grote successen met het paralympische atletiekteam. In het verleden was hij zowel een schaats- als een atletiekcoach. Zelf was hij vroeger een professioneel schaatser.

Philips Idowu feliciteert zijn nieuwe olympische coach op Twitter:
“Happy 4 Peter Erikkson, met him in Italy a few yrs ago & he was actually coaching (not just a title). We had a nice convo about his kids.”

Twee weken geleden waarschuwde de sprintster Christina Ohuruogu de nieuwe coach alvast.  Ze liet weten dat het niet makkelijk zou worden voor een nieuwe coach omdat er zoveel verschillende karakters zitten in het olympisch team.

Ze is wel onder de indruk van de kwaliteiten van Eriksson. Ze vertelt aan de De Telegraph dat ze hem afgelopen zomer aan het werk gezien heeft met de paralympiërs. Ze vindt dat hij er alles aan doet om het maximale uit de sporters te halen.

Beeld: Youtube

Lees ook:Ennis door tot Rio
Lees ook:Valse claims op sportdrankjes
Lees ook:Felix olympisch sportvrouw van het jaar
Lees ook:Nieuwe vereniging in Zeeland
Lees ook:Eaton verwacht geen record tijdens spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>