Rennend de Euromast op

Als toerist ben je misschien al wel eens op de Euromast geweest, maar als hardloper kun je iedere laatste zondag van het kwartaal met de trap omhoog. Een goede training voor de beenspieren, want het zijn 589 treden.

Van de sportievelingen die de trap naar boven nemen, worden de tijden bijgehouden. De tien snelste traplopers krijgen aan het einde van het jaar een leuke prijs. Je kunt dit jaar nog twee keer meedoen. Het huidige record staat op 2.00 minuten. Een mooie tijd om je op stuk te bijten.

Aanstaande zondag wordt de trappenloop gestart met een optreden van zangeres Do. Zij liep al eens een marathon, maar waagt zich nu aan de Euromast. Zij zal als eerste naar boven sprinten en zo een richttijd voor de dag neerzetten.

Foto: Flickr/d_vdm

Lees ook:Van 10.6 naar 9.58 sec in 100 jaar
Lees ook:Te veel Keniaanse favorieten
Lees ook:OS: Dag 4 – 800 meter mannen
Lees ook:EK – Zilver voor Rutger Smith
Lees ook:Wilson Chebet wint marathon Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>