Lobby voor gelijkheid vrouwen

De olympische spelen zijn voor bepaalde lobbygroepen een mooi moment om zichzelf in de kijker te spelen. Zo zet Londen 2012: Justice for women zich in voor gelijke rechten van vrouwen in de sportwereld en in het bijzonder tijdens de olympische spelen van 2012.


Eén van hun belangrijkste speerpunten is het gelijk behandelen van vrouwen en mannen tijdens de olympische spelen. Zo vinden ze het niet terecht dat IOC-voorzitter Rogge wel de gouden medaille uitreikt aan de marathon bij de mannen, maar dit niet doet bij de vrouwen. Volgens de lobbygroep is dit een belediging voor de vrouwen. Op deze manier lijkt het alsof de prestatie van de mannen belangrijker is dan die van de vrouwen.

Ook voorvechtster van gelijke rechten voor vrouwen in de sport Patricia Nell Warren vindt dat Jacques Rogge een verkeerde keuze heeft gemaakt. Patricia Nell Warren heeft zich jarenlang ingezet om de marathon voor vrouwen geaccepteerd te krijgen. Toen zij in 1969 de marathon in Boston liep, had ze geen rechten. De winnaars kregen geen prijs en de organisatie deed eigenlijk net alsof de vrouwen er niet waren. Ze vindt het geweldig dat vrouwen sinds 1984 de marathon kunnen lopen tijdens de spelen. Volgens haar is het een klap in het gezicht van alle vrouwelijke marathonlopers dat Rogge geen medaille bij vrouwelijke winnares omhangt. Ze hoopt in ieder geval dat hij zich nog bedenkt.

Lees ook:Minder vrouwen in rolstoel marathons
Lees ook:Chicago: marathon voor vrouwen
Lees ook:Wie wordt atleet van het jaar
Lees ook:Verbrande lopers krijgen schadevergoeding
Lees ook:Marathon geen gevaar voor baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>