OS: dag 8 – 4×100 meter mannen

De Nederlandse estafettemannen wonnen het EK in Helsinki en die prestatie zorgde ervoor dat zij aan de start mogen verschijnen van de 4×100 op de spelen. Ze liepen een toptijd met slechts een paar keer trainen. Een riskante situatie. Hopelijk hebben ze voor de spelen meer tijd gevonden om te trainen op scherpe wissels.

Ook bij de mannen geldt dat de ogen gericht zijn op de sprintkwartetten van Amerika en Jamaica. Deze landen hebben op dit moment de snelste sprinters en zij hebben de leden voor een snel team dan ook voor het uitkiezen. Ook het team van Trinidad en Tobago liep dit jaar een snelle tijd.

Nederlanders
Op basis van de gelopen tijden dit jaar moet het voor de Nederlandse mannen niet onmogelijk zijn om de finale op dit onderdeel te halen. En daarna is het keihard lopen en hopen op het goed doorgeven van het estafettestokje. Als dat soepeltjes verloopt is een medaille niet ondenkbaar. In 1924 ging Nederland al eens naar huis met een bronzen medaille.

Foto: Twitter/Churandy Martina

Lees ook:OS: dag 10 – marathon mannen
Lees ook:Estafette moet sneller
Lees ook:Twijfels over estafetteploeg
Lees ook:EK – Mo Farah wint, Licht zevende
Lees ook:OS: dag 5 – 200 meter sprint – mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>